Zwangerschapsfitness

Begeleiding van de actieve vrouw in haar zwangerschap.

Zwangerschapsfitness is bedoeld voor de actieve zwangere. Zij kan al vanaf de zestiende week van haar zwangerschap meedoen met de zwangerschapsfitness.
Het voordeel is dat de fitheid en de spierkracht van alle spieren langer behouden blijven. Al relatief vroeg in de zwangerschap kan preventief getraind worden met het bekken en de bekkenbodemspieren.

Door de specifieke deskundigheid en de signaleerfunctie van de Zwanger-en-Fit docent kan de actieve vrouw in haar zwangerschap zo optimaal mogelijk begeleid worden. Advies kan dan ook al in een vroeg stadium van de zwangerschap gegeven worden en deze geeft een waardevolle aanvulling op de fitness. Alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling komen aan bod.

Het is geen fitnessles gericht op absolute kracht maar zorgvuldig uitgebalanceerde oefeningen voor de zwangere vrouw waarbij we de fitnessapparatuur gebruiken, wiebelkussentjes, trampoline, en klein oefenmateriaal zoals gewichtjes bijvoorbeeld.

Cursusinformatie
De totale cursus bestaat uit tien lessen. De cursus wordt gegeven bij FITZZ door een fysio-manueeltherapeut die de ‘Zwanger en Fit instructor’ opleiding heeft gevolgd. Meestal is de begeleiding individueel maar wanneer er meerdere zwangeren op een zelfde tijd kunnen is dat natuurlijk ook leuk.

De zwangerschapsfitness wordt begeleid door Nicolina Kerkhove.

Is actief bezig zijn tijdens de zwangerschap iets voor jou en wil je meer informatie over data en/of prijs?
Bel ons gerust op of stuur ons een e-mail.