Medewerkers

 

Karel de Haas

Geboren in Goes op 02-06-1949. Afgestudeerd in 1975 aan de opleiding voor Fysiotherapie te Koudekerke (Walcheren). Gestart met een eigen praktijk te Wissenkerke in 1975 samen met echtgenote Marita. De werkzaamheden op Noord-Beveland werden in het begin nog gecombineerd met een baan als fysiotherapeut in Oost-Souburg en later in het toenmalige Bergzichtziekenhuis te Goes.

We hebben 1 zoon en 2 dochters en inmiddels ben ik grootvader van drie kleindochters en een kleinzoon. Wat het vak betreft: vele cursussen zijn gevolgd zoals methode Mulligan, Mckenzie, Medische trainingstherapie. Daarnaast nog enkele opleidingen als Manuele Therapie, Haptonomie en Manuele Lymfedrainage. Dit is slechts een greep uit de vele.

Naast het werk, dat ik nog steeds met veel plezier uitoefen, heb ik ook veel plezier in de sport, v.n.l. de buitensporten zoals wandelen, fietsen, skiën. In de vakanties gaan we graag kamperen om zo te genieten van de natuur in al zijn facetten. Ook ben ik geïnteresseerd in andere landen met hun culturen en ga daar graag eens een kijkje nemen, zoals in Afrika en Azië.

 

Marita de Haas-de Groof 

Ik ben Amsterdammer van geboorte (1951) en via Amstelveen, Bergen op Zoom en Halsteren in Zeeland beland. Ik ben in Koudekerke afgestudeerd in 1975 als algemeen fysiotherapeut. Vanaf dat moment werkzaam geweest in Middelburg tot het in de eigen praktijk (samen met echtgenoot Karel) druk genoeg werd om mee te werken. Door de geboorte van 3 kinderen in 1977, 1979 en 1980 werd de fysiotherapie tijdelijk op een zijspoor gezet maar nadat de jongste de basisschoolleeftijd had bereikt ben ik weer aan het werk gegaan en niet meer opgehouden. Vanaf die tijd vele cursussen gevolgd, zowel fysiotherapeutische als ‘alternatieve’. De hypnotherapie, een uit de hand gelopen hobby, is nog steeds een aanrader bij klachten die psychosomatisch en/of psychologisch getint zijn en de daarbij behorende ontspanningsoefeningen bleken tevens in de fysiotherapie uitermate goed bruikbaar te zijn. Het is iets wat ik bijzonder graag doe. Tevens ben ik geschoold in orthomoleculaire therapieën (vitamines en mineralen) en voeding en dat komt momenteel goed van pas bij het begeleiden van mensen met overgewicht.

Cursussen volgen is een leuke bezigheid maar nog leuker het in de praktijk brengen ervan. Momenteel breng ik naast de klassieke fysiotherapeutische, veel tijd door met de Mulligan-technieken, de Dry Needling, Kinesiologisch tapen en de diepere Ontspanningstechnieken om er maar een paar te noemen.

Verder geniet ik enorm van onze kleindochters Coco, Jip en Noor (2010, 2012 en 2013) en kleinzoon Daan (2010).

 

Nicolina Kerkhove

Ik ben Nicolina Kerkhove, geboren in 1970,  gelukkig getrouwd en ik ben moeder van een zoon en een dochter geboren in 2001 en 2003.

In 1992 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool te Breda als fysiotherapeut. Sinds 1-1-1998 werk ik als fysiotherapeut bij Fitzz. Daarvoor heb ik in allerlei particuliere praktijken waarnemingen gedaan en veel ervaring opgedaan. Sinds 1997 ben ik afgestudeerd en geregistreerd als manueeltherapeut volgens de SOMT. In de loop van de tijd heb ik diverse cursussen gevolgd o.a. McKenzie, Mulligan, Medische Trainingstherapie (Leo Wouters). Wat betreft de fysio- en manuele therapie is het iedere keer weer een uitdaging om de bestaande klachten te analyseren en in overleg met de patiënt een behandelplan uit te voeren en een zo goed mogelijk resultaat te krijgen.
In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en zeilen.

SchouderNetwerk Zeeland
Nicolina Kerkhove is deelnemer van het op 15 mei 2012 opgestarte SchouderNetwerkZeeland (SNZ). Een netwerk waarin 40 Zeeuwse fysiotherapeuten deelnemen met specifieke interesse en kennis op het gebied van de schouder. Voor nadere informatie kunnen geïnteresseerden kijken op: www.snzeeland.nl

Zeeuws Hand- en pols netwerk (ZHPC)
Nicolina Kerkhove is deelnemer aan het perifere netwerk van het ZHPC. Hierin wordt nauw samengewerkt met het ZHPC in Goes voor alle hand-en polsklachten.
Informatie:
• Werkdagen zijn op maandag, dinsdag en donderdag.
• Mail: info@fitzz.nl
• Tel:0113-301779

Logo Schoudernetwerklogo ZHCP

 

Pieter Bruijns

foto_pieter

Geboren in Goes op 12-11-1987. Afgestudeerd in 2014 als Algemeen Fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool in Breda. Direct na het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken bij de Krullaards Perfect Reset praktijk in Goes. Sinds September 2015 ben ik werkzaam bij Fitzz, de praktijk waar ik tijdens mijn opleiding mijn afstudeerstage heb gedaan. In de tijd dat ik nu als fysiotherapeut werkzaam ben heb ik een COPD-cursus en het Medical Taping Concept afgerond Er zullen zeker nog meerdere cursussen volgen om mij in andere onderdelen van het vak verder te specialiseren.
Ik heb gekozen voor de opleiding tot fysiotherapeut, omdat ik graag een beroep wilde uitoefenen waarin ik iets kan betekenen bij het verhelpen van gezondheidsproblemen. Na het afronden van mijn studie heb ik mij tot doel gesteld op een vakkundige, maar ook op een prettige wijze u van uw klachten af te helpen.

In mijn vrije tijd voetbal ik bij VV-Kloetinge en ben regelmatig in de sportschool te vinden. Daarnaast heb ik belangstelling voor sport in het algemeen.

 

 

Corrie van den Berg

Ik woon sinds juli 2006 met plezier in Kortgene en werk,  ook met veel plezier, sinds die tijd bij Fitzz. Ik doe de administratie en alles wat daar mee te maken heeft. Contacten met verzekeraars, patiënten en sporters, afspraken inplannen, declaraties  versturen enz.

Voor ik in Kortgene kwam wonen heb ik 23 jaar in Dordrecht gewoond en werkte  daar in een project voor mensen met een lichamelijke beperking die zelfstandig wonen.

Ik heb 2 zoons en mijn hobby’s zijn: wandelen, fietsen, lezen, tuinieren.    

 

Cindy de Nooijer foto_cindy

Met ingang van 1 juni 2014 ben ik met mijn osteopathie praktijk gevestigd in Fitzz. Van origine ben ik fysiotherapeute (afgestudeerd in 2001 aan Avans te Breda). Na een aantal jaar als fysiotherapeut te hebben gewerkt wilde ik meer voor mijn patiënten kunnen betekenen. Door goede ervaringen met osteopathie binnen mijn gezin ben ik in 2007 gestart met de 5-jarige parttime opleiding tot osteopaat aan the International Academy of Osteopathie (IAO) te Gent. Gedurende de laatste 2 jaar volgde ik tevens de Master of Science in Osteopathie aan de Universiteit van Innsbruck. In september 2012 studeerde ik summa cum laude af met een onderzoek naar de competenties van Nederlandse osteopaten op het gebied van veiligheid. Osteopathie kijkt naar alle mogelijke relaties in het lichaam, bio-mechanisch, neurologisch, cardio-respiratoir, bio-psychosociaal en bio-energetisch. We gaan ervan uit dat alles in het lichaam goed moet bewegen zodat het zelfgenezend vermogen van het lichaam zich kan herstellen. Als osteopaat gebruik ik daarbij alleen mijn handen. Ik zie veel patiënten met rug- en nekklachten, buikklachten en hoofdpijn. Maar ook baby’s en kinderen kunnen worden behandeld voor o.a. overmatig huilen (huilbaby’s), refluxklachten, voorkeurshoudingen etc. Osteopathie is mijn passie en een behandelmethode die op zoek gaat naar de oorzaak, met mooie resultaten! Ik help graag de mens aan een betere gezondheid met oog voor de persoon achter de klachten.

Buiten mijn werk houd ik me graag bezig met mijn gezin, ik ben getrouwd met Yuri en samen hebben wij 2 zoons Bo (2005) en Tijn (2009). Verder ben ik nooit uitgeleerd, dus lees ik graag verschillende boeken over mijn vak, maar ook over verwante onderwerpen zoals mindfullness, het brein en voeding.

Indien u een afspraak wilt belt u: 06-29016323 voor meer informatie kunt u terecht op: www.osteopathie-cindydenooijer.nl  of mailen naar: info@osteopathie-cindydenooijer.nl.

Ik ben aangesloten bij het NRO en de NVO, dit houdt in dat, als u aanvullend verzekerd bent, de zorgverzekeraar de behandeling (gedeeltelijk) zal vergoeden. Dit heeft geen invloed op uw eigen risico.

 

Ellen van der Stratenellen_foto

Mijn naam is Ellen van der Straten, logopediste en geregistreerd dyslexiebehandelaar. Per mei 2012 ben ik aangesloten bij het Paramedisch Centrum Fitzz te Kortgene.

Ik ben sinds 1992 werkzaam als logopediste. Ik heb gewerkt als vrijgevestigde logopediste op de KNO-afdeling in het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht en Sliedrecht, in een particuliere praktijk in Ridderkerk, als vrijgevestigd logopediste in Alphen aan den Rijn en als freelancer in een particuliere praktijk in Axel. Op het gebied van dyslexie werk ik samen met het RPCZ (ONL) in Vlissingen. Ik heb altijd gewerkt als all-round logopediste. Op deze manier behandel je grotendeels alle facetten van de logopedie en dat vind ik erg boeiend. Ik heb ervaring op de probleemgebieden van dyslexie, taal(ontwikkeling), uitspraak, afwijkend mondgedrag, stem- en ademproblemen. Ik volg ieder jaar een aantal bijscholingscursussen, die voornamelijk betrekking hebben op bovenstaande probleemgebieden zoals dyslexie: herkenning, onderzoek en behandeling – logopedie voor anderstalige en meertalige kinderen – logopedie en ADHD – ouderbegeleiding bij kinderen. Tevens ben ik lid van de Kwaliteitskring Zeeuws Vlaanderen en de kwaliteitskring Dyslexie in Goes. Hier bespreken we met elkaar de laatste ontwikkelingen binnen de logopedie en bedenken we met elkaar allerlei zaken om de logopedische kwaliteit in Zeeland te kunnen blijven waarborgen.

 

Stefine Geurtsen

Sinds 1988 beoefen ik yoga. Ik ben gediplomeerd yoga docente. Ik heb mijn diploma gehaald bij de Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte.

Verder heb ik me door middel van diverse opleidingen en workshops verder gespecialiseerd in:

  •          Integrale yoga
  •          Zwangerschapsyoga
  •          Kinderyoga
  •          Adem therapie
  •          Dru Yoga
  •          Pilates

Door de jaren heen heb ik mijn eigen Yogaschool gerund, zowel in Hellevoetsluis als in Renesse. Ik ben aangesloten bij de landelijke beroepsvereniging voor yogadocenten.

Natasja Warrens

Ik ben Natasja Warrens en geef bij Fitzz Pilates en Yin Yang Yoga.

Pilates is een fitnessmethode van rek- en strekoefeningen op basis van de Hatha Yoga. Pilates richt zich op het verbeteren van de kernspieren. Je voelt je daar sterker, fitter en steviger door en tevens krijg je een betere houding en balans.

Yin Yang Yoga is een techniek waarbij de spieren worden versterkt en verlengd om meer balans te krijgen, gericht op het samenbrengen van lichaam, hart en geest. De structuren waar we aan werken zijn spieren, bindweefsel, gewrichten door meditatie, energie en ademhaling. Een combinatie van inspanning en ontspanning voor meer innerlijke rust, weerbaarheid, soepelheid en kracht.

Ik ben aangesloten bij de Yoga Alliance & de Zeeuwse Yoga Federatie.
Bounce and Balance www.bouncebalance.com