Geschiedenis

 

FITZZ BODY & MIND is geboren in 2004 en is het vervolg van het vroegere ‘Fysiotherapie Noord-Beveland’…

In oktober 1975 startten Karel en Marita de Haas, beiden net afgestudeerde fysiotherapeuten, in de Julianastraat 58 te Wissenkerke een praktijk. Zij begonnen letterlijk met één patiënt en alras breidde de praktijk zich uit. Via de Oostvoorstraat, ook in Wissenkerke, werd er in 1979 een pandje aangekocht aan de Molenweg in Kamperland en werd ook daar het vak uitgeoefend. Wissenkerke werd opgeheven.

Inmiddels waren zij in februari 1977 verhuisd naar Kortgene waar het huis ruim genoeg was om nog een praktijk te herbergen.

Na een aantal jaren werden de praktijken te groot om met zijn tweeën te runnen, mede door de geboorte van een drietal kinderen. Collega’s werden aangetrokken. Een paar toenmalige stagiaires, Jan Willem en Ingrid Maranus, bleven ‘hangen’, zijn van de praktijk uit getrouwd en werden jarenlang trouwe medewerkers.

De praktijk in Kortgene werd uitgebreid met een sauna maar na een aantal jaren was deze ruimte nodig voor de fysiotherapie. Het huis kon niet meer worden uitgebreid zonder dat de authenticiteit van het pand zou worden aangetast en grond was er niet te koop, want een oefenzaal in Kortgene was namelijk een jarenlange wens. Tot in 2004 de bloemen-, dieren- en hengelsportwinkel van de familie Hengsdijk te koop kwam en de ‘Hazen’, inmiddels half de 50, voor de keus kwamen te staan: nu of nooit. Het werd ‘nu’. Na 7 maanden verbouwen werd een hypermoderne, prachtige praktijk opgeleverd met behandelkamers, een oefen- en fitnessruimte zowel voor patiënten als voor sportliefhebbers, douches etc. Met zeer veel dank aan Herman Karman die de ideeën van Karel en Marita, maar ook van zoon Wouter, die toen bijna architect was, wist om te bouwen tot iets moois waarin het goed werken is.

Inmiddels is FITZZ gegroeid en naast de fysiotherapie en de fitness worden er ook groepslessen gegeven als: circuitfitness, Pilates en Yoga en voor nieuwe groepen en sportmogelijkheden staat FITZZ altijd open.

Tevens is het team uitgebreid. De eerdere medewerkers Jan Willem en Ingrid Maranus hebben het Kamperlandse deel overgenomen en Vincent van Deutekom werd als net afgestudeerd collega in Kortgene binnengehaald. Ook werd de praktijk uitgebreid met een osteopaat. Eerst Feiko Mollema die in juni 2014 naar Zurich is verhuisd en is opgevolgd door Cindy de Nooijer.  Logopedist(e) Ellen van der Straten, werkt hier sinds mei 2012. Omdat Karel en Marita zich vanwege hun leeftijd wat zijn gaan terugtrekken heeft Pieter Bruins zich bij ons team gevoegd. Hij heeft bij Fitzz zijn eindstage gelopen.

Momenteel werken in FITZZ 4 fysiotherapeuten, een osteopaat, een logopediste, 2 docentes fitness, die tevens de groepslessen geven, en last but not least, een administratief medewerkster.

Zie voor meer informatie onder het kopje ‘Medewerkers’.