Fitzz Nieuws

VERKOOP FITZZ

Fitzz is verkocht per 1 oktober aanstaande.

Wij, Karel en Marita de Haas, gaan na 43 jaar fysiotherapie uitgeoefend te hebben, met pensioen.
In 1975 begonnen we met één patiënt in het kruisgebouw te Wissenkerke (huur ƒ2.50 per uur) en met een aantal mensen in Vredestein, doorverwezen door de toenmalige huisarts van Wissenkerke dr.van Arkel. Een paar maanden later was Julianastraat 58 klaar en konden we daar in trekken.
In 1979 kochten we Molenweg 47 in Kamperland en hebben daar de fysiotherapie gecontinueerd. Inmiddels waren we in februari 1977 naar Hoofdstraat 45 in Kortgene verhuisd en hebben daar met ons gezin (Wouter, Lieske en Heleen) heel fijn gewoond en gewerkt.

In 2004 kwam de dieren-, hengelsport- en bloemenwinkel van Leo en Lien Hengsdijk vrij en ging een lang gekoesterde wens in vervulling: een praktijk met een (medische) fitness, voornamelijk om patiënten de gelegenheid te geven hun behandeling te voltooien.
Ontworpen door zoon Wouter (toen architect in opleiding) en in 7 maanden verbouwd onder leiding van Herman Karman verhuisden we eind oktober 2004 van Hoofdstraat 45 naar 49, geholpen door alle medewerkers. Een nieuwe dimensie aan het vak fysiotherapie was ook bij ons een feit.
We hebben hard gewerkt en stonden indien mogelijk altijd klaar voor iedereen, of dat nu voor de fysiotherapie was of voor de fitness. Dat was uiteraard alleen mogelijk met de hulp van onze medewerkers, die altijd bereid waren met ons mee te werken.

Hoofdstraat 45 werd voor ons tweeën wat groot en in 2015 zijn wij verhuisd naar Haamstede naar het huis waar de hele Hazenfamilie al sinds 1956 regelmatig vakantie kwam vieren.
Sinds die tijd, tevens omdat we wat ouder werden (!), zijn wij ons geleidelijk aan wat gaan terugtrekken om zo ‘de jeugd’ de gelegenheid te geven meer te werken..

Begin dit jaar werden we benaderd door Ivo van Loo (van de praktijken Van Loo en Veerhoek) en werd de verkoop een feit. Het voorlopig contract is getekend en inmiddels zijn twee medewerksters van Ivo, Mariska Lucas en Gabrielle de Vos, gestart!
Uiteraard zijn er nog wat klussen te klaren maar op 1 oktober moet alles in kannen en kruiken zijn. De onderhandelingen gaan vlot en in vriendschappelijke sfeer en dat is erg plezierig.

In het begin zal er niet veel veranderen in de praktijk. Hoe het er later uit gaat zien is niet meer aan ons. De fysiotherapie gaat gewoon door en zal mogelijk uitgebreid worden met o.a. kinderfysiotherapie, geriatrische fysiotherapie en revalidatie. Van Loo en Veerhoek heeft alle specialismen in huis.
Ellen van der Straten blijft de logopedie uitoefenen, Cindy de Nooyer de osteopathie en in september komt ook podotherapeute Willeke Verduin (voorheen mw.Breas-de Regt) in Fitzz werken.
Pilates, Yoga en de (circuit)fitness gaan voorlopig op dezefde manier verder.

Rest ons nog te zeggen dat we zaterdagmiddag 29 september u de gelegenheid willen geven ons nog even te ontmoeten. De details zijn we aan het uitwerken dus daarover later meer.

Vriendelijke groeten, Karel en Marita de Haas