Circuitfitness

 

Circuitfitness is een fitnessles in groepsverband. De les wordt gestart met een  warming-up. Als de spieren eenmaal op temperatuur zijn wordt er verder getraind op fitness-toestellen  en alle mogelijk andere materialen. Het kan zijn dat we kiezen voor cardio (uithoudingsvermogen) achter elkaar, kracht en stabiliteit achter elkaar, of afwisselend kracht en uithoudingsvermogen. Bij het oefenen op de toestellen wordt een circuit gevolgd waarbij elke oefening een paar minuten wordt uitgevoerd. Hierdoor komen alle spiergroepen in het lijf aan de beurt. Na het oefenen op de toestellen worden als toetje de buikspieren of de balans of een andere spiergroep nog eens extra onder handen genomen. Als afsluiting van de les rek- of ontspanningsoefeningen. Iedere 2 maanden wordt het circuit veranderd zodat er een gevarieerd programma ontstaat.

 Het trainen in een groep brengt het voordeel mee dat de motivatie hoog blijft. Lekker sporten met een stukje gezelligheid.

Trainingseffecten.

De circuit-fitness richt zich op een mix van verbetering van het uithoudingsvermogen, vetverbranding, krachtverhoging en verbeteren van de lenigheid. 
En iedereen kan meedoen omdat je op je eigen niveau bezig bent!